Kedvencük egészségének védelme a betegségek megelőzésével kezdődik.

Első találkozás

Térjen be új kedvencével hozzánk! Ekkor felmérjük egészségét, tájékoztatást nyújtunk arról, hogy mivel védheti meg egészségét. Tanácsadást nyújtunk a tartással, viselkedéssel kapcsolatban és felhívjuk a figyelmet az esetleges fennálló, örökletes problémákra. Külön figyelmet fordítunk a táplálásra.

Betegség megelőzés

Az állatgyógyászat alapja a betegségek megelőzése. Kutyák, macskák, görények és nyulak számára ezt elsősorban védőoltásokkal biztosítjuk. E mellett ajánljuk a kullancsok és bolhák elleni védelmet, újabban pedig a szívférgesség megelőzését és szűrését. Kedvenceink rendszeres féreghajtása saját magunk érdekében is elengedhetetlen.

Tágabb értelemben megelőző kezelés az ivartalanítás is, ami bizonyítottan növeli kedvenceink várható élettartamát, és számos időskori probléma megelőzésére is alkalmas. Rendelőnkben minimális metszéssel, endoszkóppal is végzünk ilyen műtétet.

Idős állatoknál gyakoribb betegségekre szűrővizsgálatokat javaslunk. Ezekkel az idős korban gyakori betegségek a tünetek megjelenése előtt észrevehetőek.