A leggyakoribb szülészeti beavatkozásunk az ivartalanítás. Ez a hím- és nőivarú állatoknál egyaránt ajánlott, a várható élettartamot növeli. Számos egyéb előnye is van és sok betegség megelőzésére alkalmas. Ezekről bővebb felvilágosítást rendelőnkben kaphat.

E mellett a szülészeti ellátás az egyik legfontosabb terület, számos betegséget, problémát magába foglal az emlők tumoros elváltozásaitól kezdve a ciklus rendellenességein át a császármetszésig.

Szolgáltatásaink:

 • Ciklusdiagnosztika
  Kutyája vagy macskája elhúzódó, kései vagy korai tüzelés hátterében számos ok állhat, nem beszélve az egyes fajták változó ciklusáról. Rendelőnkben szükség szerint diagnosztizáljuk és lehetőség szerint megoldjuk ezeket a problémákat.
 • Hüvelycitológia, fedeztetés idejének meghatározása
  A fedeztetés optimális idejét a hüvely sejtjeinek mikroszkópos vizsgálatával és vérvétellel határozzuk meg, így a legnagyobb az esélye, hogy a fedezés sikeres legyen.
 • Mesterséges termékenyítés
  Kutyában a mesterséges termékenyítés lehetővé teszi a nehezen párzó egyedek számára is az utódnemzést. Rendelőnkben a sperma levételét is elvégezzük.
 • Hormonális rendellenességek miatti bőrproblémák
  Egyes hormonális rendellenességek a szőrzet kihullását és egyéb bőrproblémákat okozhatnak. Rendelőnkben többféle szűrővizsgálat elérhető.
 • Emlőtumorok diagnosztikája, műtéti kezelése
  Kutyában és macskában nagyon gyakori tumortípus. A korai ivartalanítás csökkenti a kialakulás esélyét. A kezelésnél gondot fordítunk az áttétek szűrésére, a megfelelő mértékű kimetszésre és a probléma nyomonkövetésére.
 • Vizelettartási problémák
  A vizelettartási nehézségek vagy éppen a gyakori, csepegtetős vizelés sokszor a nemi utak betegségének a következménye (záróizmok gyengesége, prosztata problémák)
 • Hiperszexualitás
  Egyes kutyák a környezetükben lévő tárgyakat vagy éppen embereket megugorják, megpróbálnak párzani. Ez kóros viselkedés, melyen az ivartalanítás részben segíthet. Nevelésre szükség lehet. Rendelőnkben a műtétet és a tanácsadást is elvégezzük.
 • Ivartalanítás
  A hím- és a nőivarú állatok számára is ajánlott beavatkozás. A várható élettartamot növeli, számos gyakori probléma előfordulását csökkenti (méhgyulladás, emlőtumorok). Egyes nemkívánatos viselkedési formák ki sem alakulnak vagy kezelhetővé válnak az ivartalanítással. Kutyáknál fél éves kor körül ajánljuk, nőstényeknél legkésőbb a 2-3. tüzelés után. Macskáknál  szintén a fél év körüli időpontot ajánljuk.
 • Legújabb specialitásunk a hazai gyakorlatban alig elérhető endoszkópos ivartalanítás.

Mi a teendőnk, ha kedvencünket operálni fogják vagy műtéten esett át?

Olvassa el tájékoztatónkat a műtét előtti és műtét utáni otthoni tennivalókról »
(Az oldalról PDF formátumban le is mentheti és ki is nyomtathatja.)

101