Sajnos csak kevesen tudják, hogy kedvencük szájhigiéniája mennyire fontos.

Állataink egyre szorosabban kötődnek hozzánk, gyakran az ágyban alszanak, arcon nyalnak, gyermekeinkkel szoros kapcsolatban vannak. A szájüregben megbújó kórokozók betegségeket terjeszthetnek.

A fogászati problémák gyakran rejtett fájdalommal járnak, illetve egyéb betegségek (pl. szívbetegségek) forrásai lehetnek.

Gyakori a fogak kilazulása, kihullása is. Macskáknál a szájüreg megbetegedése komoly immunrendszeri problémák jele lehet.

Félévente érdemes fogászati szűrést végezni.

Rendelőnkben az alábbi fogászati beavatkozásokra van lehetőség:

 • Fogászati státusz felvétele
  A fogászati kezeléseket alapos státuszfelvétel előzi meg. Értékeljük a fogkövesség mértékét, a plakk és a fogkő mennyiségét, a fogíny állapotát, áttekintjük a teljes szájüreget. Ajánljuk a röntgenfelvétel készítését is, mivel a fogmeder állapotát csak röntgennel lehet megfelelően felmérni.
 • Fogkő eltávolítása ultrahangos készülékkel
  A lerakódott fogkövet érdemes mielőbb eltávolítani, ezzel számos fogászati megbetegedést meg lehet előzni. A fogkövesség bűzös leheletet is okoz, a fogkő eltávolítása ezt is megszüntetheti.
 • Foghúzás
  Szükség esetén a fogakat el kell távolítani. Olykor szájsebészeti módszerekre is szükség lehet. Rendelőnkben teljes körű tájékoztatást kap, ha húzásra van szükség.
 • Fogmedergyulladás kezelése
  A fogmedri problémák gyakran a gyógyszeres kezelésre is jól reagálnak. Célunk, hogy a fellépő fájdalmas és kényelmetlen tüneteket minél előbb hatékonyan enyhítsük.
 • Fogsipolyok kezelése
  A fogmeder betegségei érinthetik az orrüreget vagy egyéb közeli szerveket is. Ebben az esetben sebészi megoldást végzünk. Rendelőnkben gyors és biztonságos altatásban végezzük a szájsebészeti beavatkozásokat.
 • Szájsebészeti ellátás
  A szájüreg különleges sebészeti ellátást igényel. Orvosaink szaktudása és rendelőnk felszereltsége biztosítja kedvence kiváló minőségű szájsebészeti ellátását.

Mi a teendőnk, ha kedvencünket operálni fogják vagy műtéten esett át?

Olvassa el tájékoztatónkat a műtét előtti és műtét utáni otthoni tennivalókról »
(Az oldalról PDF formátumban le is mentheti és ki is nyomtathatja.)

102