A hozzánk forduló bőrgyógyászati betegek ellátásában az állatorvosi bőrgyógyászat legújabb vívmányait használjuk. A bőrproblémákat komplexen, a tulajdonos és az állat életformáját figyelembe véve értékeljük és kezeljük.

A manapság gyakori allergiás eredetű fül- és bőrproblémák ellátásában törekszünk megtalálni az optimális megoldást.

Kiemelt figyelmet fordítunk a külső élősködők, elsősorban a bolhák és kullancsok elleni védelemre, hiszen leggyakrabban ezek okoznak bőrproblémákat.

Rendelőnk szolgáltatásai:

 • Külső élősködők diagnosztikája

  A viszketés, vakaródzás leggyakoribb oka a fertőzöttség külső élősködőkkel: bolhákkal, atkákkal. Ezeket egy egyszerű mikroszkópos vizsgálattal is ki lehet mutatni, melyet rendelőnkben azonnal elvégzünk; néha külső laboratóriumba küldjük a mintát, ahol pár nap alatt adnak eredményt vizsgálataink.

 • Baktérium- és gombatenyésztés

  Fertőzöttségre utaló jelek esetén baktériumokat és gombákat keresünk. A tenyésztés során kiderül, hogy milyen kórokozók találhatóak a bőrön. A tenyésztés során kimutatható a baktériumok és gombák rezisztenciája a különféle gyógyszerekre. Régóta fennálló, többször kezelt problémák esetén ez kiemelten fontos.

 • Gomba ellens kezelések, védőoltás

  Viszketéssel, szőrhullással és a bőr elszíneződésével járó problémákat gyakran gombák okozzák. Rendelőnk pontos diagnosztikát és célzott kezelést kínál. Fontos a korai és alapos vizsgálat, mivel kedvence gombás fertőzése önt és családját is érintheti. A kezelés gyakran hetekig is tarthat. A bőr gyakori gombás megbetegedésére védőoltás is elérhető.

 • Allergiavizsgálat vérből

  A folyamatos vakarózás hátterében gyakran allergia áll. Az allergének meghatározására rendelőnk vérvizsgálatot használ, erre a legkevesebb mellékhatással járó kezelés elkezdéséhez is szükség van. Egy kevés vérből 92 allergénre szűrünk.

 • Diétás tápok

  Egyes kutyák és macskák érzékenyek a táplálékra. Rendelőnkben a legkíválóbb minőségű tápokat tartjuk. Több gyártó termékei is elérhetőek (Royal Canin, Trovet, VetLife, Hill’s), így megtalálhatjuk a kedvence számára optimális választást.

 • Modern gyógyszeres kezelés

  A bőrbetegségek kezelésére ma már nagyon sokféle gyógyszer elérhető. Célunk, hogy a lehető legkevesebb mellékhatással járó kezelési sémát állítsuk fel kedvence számára. Figyelembe vesszük az ön életformáját ill. lehetőségeit is. Optimális megoldást kínálunk kedvence számára.

107